Westcon sikrer seg Subsea 7-kontrakt

Westcon Yards i Ølensvåg (Foto: Westcon)
Publisert 22. juni 2015

Westcon skal gjennom Subsea 7-kontrakten levere utstyr til bruk på Martin Linge-feltet.

Med utgangspunkt i Westcons fasiliteter i Florø, skal selskapet på oppdrag fra Subsea 7 produsere tre stigerørsfundamenter med tilhørende beskyttelsesstrukturer til bruk på Martin Linge-feltet, der Total er operatør.

– Dette oppdraget kommer i rekken av utfordrende og interessante subseaprosjekter der det stilles enormt høye krav til kvalitet og sikkerhet i alle deler av produksjonen. Vi får i slike oppdrag benyttet bredden av kompetanse innen produksjon og prosjektstyring som finnes i Westcon. Nå ser vi virkelig frem til samarbeidet med Subsea 7 – en avtale som ytterligere styrker vår posisjon i subseamarkedet, sier leder for subseaavdelingen i Westcon, Steinar Matre, i en pressemelding.

Sikrer arbeid for 40-50 Westcon-arbeidere frem til mars 2016

Subsea 7-avtalen er en betydelig kontrakt for Westcons subseasatsing, og sikrer arbeid for 40-50 personer frem til mars neste år.

Avtalen med Subsea 7 kommer i rekken av tilsvarende oppdrag Westcon har utført siden satsingen på produksjon av undervannsenheter startet for drøye to år siden. Gjennom oppdrag for blant annet OneSubsea, Kongsberg Oil & Gas Technologies, EMAS AMC og Technip, har Westcon i denne perioden produsert undervannsmoduler til store feltutbygginger over hele verden.

– Dette er et krevende marked å få innpass i – særlig i disse tider, men vi har lykkes ved å jobbe knallhardt og tilby topp kompetanse, HMS-standarder og systemer for kvalitetssikring. Dette har bidratt til at kundene stadig vender tilbake til oss, sier Matre.

Westcon er et moderne skipsverft og en totalleverandør innenfor offshore og maritim industri og leverer en bredde av produkter og tjenester til rigg, skip og undervannsenheter.

Siste fra forsiden

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger