Sintef skal forske på gassutblåsing

Publisert 11. september 2013

Vil lære mer om effektene og farene ved utblåsning under vann.,- Gassutblåsing fra gassledninger og gassbrønner er et potensielt sikkerhetsproblem for overflatevirksomhet knyttet til daglig drift og intervensjon ved ulykker. For å bedre sikkerheten er det derfor behov for pålitelige estimater av hvor mye gass som strømmer til havoverflaten og hvordan gassen spres i atmosfæren ved en slik gassutblåsing, skriver Sintef i en melding.

I det nyetablerte forskningsprosjektet skal Sintef se på hvordan gass strømmer mot havoverflaten og hvor mye som løses inn i sjøen. Prosjektet utføres av Sintef Materialer og kjemi, med støtte fra Statoil, BP, Shell, Total, Gassco, DNV, Safetec og Petroleumstilsynet.

Hovedmålene for prosjektet er å utvikle beregningsmodeller for gasstransport i sjøen, samt utvikle og gjennomføre eksperimenter for økt innsikt og utvidet valideringsgrunnlag for beregningsmodellene.

Kunnskapen som samles inn i prosjektet skal brukes i et oppslagsverk over hvor mye gass som strømmer til overflaten og hvordan den fordeler seg for ulike utslipp-scenarioer.

Prosjektet skal vare frem til våren 2015.

Siste fra forsiden

Annonse

Glem nykjøp – her sveiser de verdi tilbake i utstyret ditt

ANNONSØRINNHOLD FRA CASTOLIN TRIO
+

Følger opp funn i Norskehavet – klar for å bore Hoffmann

TFO2025: – Aldri før et større areal

+

Aker BP har gjort et funn i Skarv E-prospect

+

Miljødirektoratet anmelder Njord-utslipp til politiet

+

Fugleradar på 325 kg falt ned

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger