Anker dom om nattillegg

Publisert 22. april 2014

– Vi er grunnleggende uenige i tingrettens dom, sier Industri Energi-advokat Alexander Lindboe.,De to største fagforeningene for offshorearbeidere, IndustriEnergi og SAFE, fikk i midten av desember i fjor godkjent i Stavanger tingrett at det kan fremmes et felles krav om at nattillegget skal regnes inni pensjonsgrunnlaget. Tirsdag 11. mars startet rettsbehandlingen av gruppesøksmålet foreningene reiste på vegne av 7500 nåværende og tidligere ansatte i 18 flyteriggbedrifter tilsluttet Norsk Rederiforbund, og 3. april ble det klart at de ikke fikk rettens medhold. Nå vil de anke.

Advokat Lindboe trekker ifølge IndustriEnergis hjemmesider særlig frem to punkter i dommen hvor foreningene er uenige med dommen og som ligger til grunn for at de nå anker:

– For det første mener vi at nattillegg er et fast tillegg, mens tingretten legger til grunn at det er et variabelt tillegg. Her er vi helt uenige.

– For det andre legger retten til grunn at loven kun har offentligrettslige virkninger. Også her er vi helt uenige. Vi mener at loven også har privatrettslige virkninger. Altså at arbeidstakere kan få dom på krav om at nattillegg skal inn i pensjonstillegget, og at de har krav på etterbetaling, sier han.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger