DNV GL operativ fra i dag

Publisert 12. september 2013

Fusjonen mellom DNV og GL er formelt godkjent og operativt fra i dag. Selskapet blir verdens største klassifikasjonsselskap for skip og offshore-konstruksjoner.,DNV GL blir også en ledende leverandør av verifikasjon- og risikostyringstjenester for olje- og gassindustrien, et ledende selskap innen vindkraft, samt innen overføring og distribusjon av kraft. DNV GL blir ett av verdens største sertifiseringsselskaper.

Konkurransetilsynene i Sør-Korea, USA, EU og Kina har nå godkjent fusjonen av de to selskapene, som begge snart feirer sine 150 års jubileer.

Det nye selskapet, som blir registrert under navnet DNV GL Group, vil ha 17.000 ansatte fordelt på 300 kontorer i 100 land. Hovedkontoret forblir på Høvik utenfor Oslo, omlag 2.700 vil være ansatt i Norge og omsetningen vil være NOK 20 milliarder per år.

– Jeg er stolt av å kunne fortelle at fusjonen nå er godkjent av konkurransemyndighetene i alle de fire juridiske områdene vi søkte. Selskapene som nå slår seg sammen representerer ledende markedsposisjoner, de er komplementære og de er begge anerkjent for sin tekniske kompetanse, kvalitet og integritet, sier Henrik O. Madsen, konsernsjef i DNV GL.

Første klassefusjon
Madsen forteller at denne første fusjonen mellom to klasseselskaper vil ha stor betydning for industrien.

– DNV GL vil kunne tilby et bredere spekter av produkter og tjenester. Vi har ekspertise som vil kunne gå i dybden og i bredden, og vi har et tett, globalt stasjonsnettverk som ingen i denne bransjen kan måle seg med. Det er også viktig å understreke at det er bred enighet for at det fusjonerte selskapet skal fortsette å investere betydelig i forsking og innovasjon, sier han.

Det stadig mer komplekse risikobildet selskaper i dag må håndtere vil drive etterspørselen etter DNV GLs tjenester innen teknologi og risikostyring.

– Selskaper møter store krav om ansvarlighet og det er null-toleranse for ulykker og hendelser. Jeg har stor tro på at DNV GL vil være i en sterk posisjon til å bistå våre kunder med å møte deres utfordringer og hjelpe dem med å oppnå sikker og bærekraftig virksomhet, understreker Madsen.

Rom for forbedringer
Selskaper i alle deler av verden har blitt stadig bedre på sikkerhet og miljø, men Madsen mener det fremdeles er rom for forbedringer.

– Standardene som industrien følger blir stadig bedre, men markedets internasjonale regelverk er ikke alltid gode nok. Det er et behov for sterke, uavhengige institusjoner som kan stå for mer åpenhet, konsistens og effektivitet, og ytterligere styrke utviklingen av standarder og regler, sier han.

– Vi vil ha kvalifiserte meninger om tekniske løsninger og operasjonelle forhold til det beste for våre kunder og samfunnet forøvrig.

Ett selskap

Det siste halvåret har vært preget av integrasjonsplanlegging for å få det nye selskapet blir klart til å operere som ett selskap fra og med i dag. Alle sertifikater og godkjenninger fra DNV og GL vil gjelde ut sin gyldighetstid. I tiden fremover vil integrasjonsprosessen fortsette med sikte på å oppnå et fullstendig integrert selskap.

– Vi ser frem til å tilby det beste av våre respektive organisasjoner til våre kunder over hele verden. Gjennom våre tjenester vil vi kunne ha en global påvirkning for en sikrere, smartere og grønnere framtid, avslutter.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger