Publisert 4. februar 2000

Siemens skal levere tilkoblingsløsning til FMC for et subseaanlegg på 1500 meters dyp utenfor Angola.

Selskapet har inngått en avtale med FMC Technologies om levering av sin Bennex Anguila Cobra Head termineringsløsning. Leveransen omfatter komplett levering og innstallering av strukturer i Angola, samt termineringsløsninger for elektriske kabler og hydraulisk distribusjon.

Enhetene skal være levert i andre kvartal 2012, og vil bidra til å knytte sammen kraft- og signalforsyningen til fem ulike oljefelt som til sammen har oljereserver på 750 millioner fat olje. Løsningene er skreddersydd for å tåle store havdyp, noe feltene utenfor kysten av Angola kan by på, melder Siemens.

Løsningene bidrar til økt utbygging av undersjøisk kraft- og signalforsyning, og de erstatter tilsvarende løsninger som i dag bygges over havoverflaten. Ved å legge slik forsyning til havbunnen, blir oljeproduksjonen mer energieffektiv og mindre miljøbelastende.

– Leveransene er med på å befeste vår posisjon i markedet som leverandør av subsea distribusjonsprodukter- og system sier Head of Sales, Oil & Gas, Subsea Products, Erik Stensrud.

– Innovasjon og fokus på produktutvikling, i et globalt subsea marked som stadig endrer seg, er tildelingen av denne kontrakten et synlig bevis på, sier Stensrud.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger