Langset utvider i Arna

Publisert 19. november 2013

Nye kurs i ny hall.,Langset satser videre på kompetanseutvikling med det nyetablerte selskapet Langset Rope Access, og har for anledningen utvidet med en nybygd hall i Arna i Bergen.

– Hallen skal huse administrasjon og brukes til å kurse offshorearbeidere som trenger å bruke tilkomstteknikk for å utføre vedlikehold og montering av utstyr på oljeinstallasjoner både on- og offshore. Her vil det komme elektrikere, mekanikere, overflatebehandlere, sveisere og stillasbyggere, for å nevne noen, sier direktør i selskapet, Svein Olav Høysæther.

Han regner med at de i løpet av 2014 vil ha kurset 200 personer innen tilkomstteknikk. I tillegg skal det tilbys andre kurs som rigging, boltetrekking, lift-truck, fallsikring og observasjonsteknikk.

– Dette er kurs vi allerede kjører, blant annet i Molde, og nå vil vi også tilby dette i Arna. Vi ligger 3 minutter fra togstasjonen (som ligger 8 minutter med tog fra Bergen Sentrum, red.anm), og kjøper boliger for å huse kursdeltakere.

Direktøren tror de vil oppleve god pågang i årene som kommer.

– Det ligger an til at det kommer mange nye rigger til Norge neste år for å klargjøres for oppdrag i Nordsjøen og barentsområdet. Etterspørselen etter våre tjenester er stor, og vi har allerede kontrakt med store aktører. Så ja, fremtiden ser svært lys us, sier Høysæther.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger