Ulsteinvik-thrustere til Singapore

(Illustrasjonsfoto: Shutterstock)
Publisert 23. april 2015

Rolls-Royce har signert en kontrakt med verftet Keppel Singmarine i Singapore om levering av propulsjon og motorer til et nytt multifunksjonsfartøy som skal bygges for New Orient Marine Pte Ltd. 

– Dette er en gledelig kontrakt, som viser gjentatt tillitt til oss fra Keppel-verftet. Samtidig er New Orient Marine et nytt rederi for oss, og vi gleder oss til å jobbe sammen med dem på dette prestisjeprosjektet, sier John Knudsen, President Commercial Marine i Rolls-Royce i en melding.

Leveringen fra Rolls-Royce vil inkludere en stor pakke med totalt seks thrustere. Tunnel thrusterne skal produseres i Ulsteinvik, mens hovedpropellene skal produseres i Rauma i Finland. I tillegg kommer to Bergen hovedmotorer og to generatorer som til skal gi kraft til det store offshorefartøyet som har en annonsert totalverdi på på 132 millioner pund (GBP). 

– Skip som skal operere i arktiske farvann krever stabile systemer, som gir effektiv drift med så lave utslipp som mulig. Rolls-Royce har vært tidlig ute i dette markedet og har velpr øvde propulsjonsløsninger for disse tøffe og sårbare farvannene, sier Knudsen. 

Det nye fartøyet skal tåle temperaturer ned til minus 30 grader celsius (Ice Class Arc 5).  New Orient Marine holder til i Singapore og er et datterselskap av Maritime Construction Services i Luxembourg. Det nye fartøyet er planlagt levert i juli 2017. Rolls-Royce vil starte sine leveringer i januar 2016. 

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger