Publisert 26. juni 2006

Oljeselskapet Shell skal de neste årene åpne en ny bensinstasjon hver eneste uke i India, Kina og Indonesia, der etterspørselen øker voldsomt.

NTB

Shell har i dag bare tolv bensinstasjoner i India men har skaffet seg tillatelse til å bygge ut til 2.000 i løpet av de neste årene.

I Kina har Shell sikret seg 200 bensinstasjoner bare i Jiangsu-provinsen, etter å ha inngått en samarbeidsavtale med det nasjonale oljeselskapet Sinopec. Ifølge avtalen kan 500 nye Shell-stasjoner bli åpnet eller overtatt bare i denne provinsen.

– Vi vokser svært, svært raskt i land som Kina, India og Indonesia, sier Shells visepresident Leslie Van de Walle til The Straits Times.

– På sikt ønsker vi å ha over 30 prosent av vår virksomhet i Østen, og i første omgang øker vi fra 15 til 20 prosent, sier Van de Walle.

Salg av bensin har tidligere vært forbeholdt nasjonale monopoler i de tre asiatiske landene, men markedet er nå åpnet for utenlandske aktører som Shell.

Selv om Shells nye stasjoner i Indonesia bare får selge dyrere bensin av høy kvalitet, har køene vært lange fra første dag.
– Markedet øker så raskt at det er plass både til nasjonale og internasjonale aktører. Dette til forskjell fra Europa der markedet er mettet og noen taper en liter dersom andre vinner en liter, sier Van de Walle.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger