TTS inngår skipsheis-avtale med Rolls-Royce

(Illustrasjonsfoto: Shutterstock)
Publisert 22. juni 2015

TTS kjøper opp eiendeler i Rolls-Royce skipsheis-systemer.

Gjennom sitt datterselskap TTS Handling Systems AS, et selskap i forretningsenheten Shipyard Solutions, har TTS Group ASA inngått en avtale med Rolls-Royce Marine North America Inc. om kjøp av skipsheis-eiendeler, Syncrolift.

Avtalen gir TTS Handling Systems AS en eksklusiv og ubegrenset rett til fremtidig virksomhet basert på Syncrolift-produkter. Avtalen inkluderer overtakelse av tegninger av 250 systemer for løfting av båter og skip ut av vannet, patenter og merkevaren Syncrolift.

TTS satser på overtagelse i 2017

Partene er blitt enige om en pris i området fra USD 1 million (NOK 7,73 millioner) til USD 3 millioner (NOK 23,19 millioner) basert på faktisk omsetning av Syncrolift-tjenester, fra overtagelse til utgangen av 2017. Delbetaling forfaller i mars 2016, 2017 og 2018, og overtagelse forventes innen 45 dager.

Avtalen omfatter en konkurranseklausul hvor Rolls-Royce Group plc for en gitt periode godtar å ikke inngå i eller etablere lignende virksomhet i konkurranse med TTS’ shiplift-virksomhet. Etter overtakelse vil TTS Handling Systems AS endre navn til TTS Syncrolift AS.

TTS Group er et internasjonalt selskap som utvikler og leverer utstyr til marin og offshore industri. For få år siden tok selskapet et strategisk markedsinitiativ i shiplift-markedet og har vunnet de siste sju kontraktene for shiplift nybygg i det internasjonale markedet. Gjennom kjøpet av Syncrolift-eiendeler, vil TTS nå tilby et bredt spekter av produkter og systemløsninger.

Siste fra forsiden

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger